Presentationer från FALK:s årskonferens 2022

FALK:s årskonferens hade som tema ‘kris’. Temat tilltalande många och totalt deltog över 140(!) personer i årets konferens, denna gång i digital form.

Presentationer kan laddas ner

Presentationer från konferensens föreläsningar finns tillgängliga för hämtning. Vänligen notera:

  • Föreläsningen från Jenny Ingemarsdotter från Totalförsvarets forskningsinstitut finns inte med. FOI har som policy att inte dela presentationer, dock tidigare har det skickats länkar till några av skrifterna från FOI som anknyter till föreläsningen.
  • När det gäller Karin Isakssons presentation har alla deltagare fått handledningen och ett utställningshäfte, som är fylligare än presentationen.
  • Presentationen om Palmemordsarkivet får du om du kontaktar Jonas Nyman per epost.

För att ladda ner presentationerna, besök vårt filarkiv.

Titta tillbaka till 20 maj

Fram till 20 maj går det att titta tillbaka på hela konferensen via samma länkar som tidigare har skickats via epost. Såklart är denna service endast tillgänglig för dig som var anmäld till konferensen.

Enkät om arkiv i skyddsrum

I samband med årskonferensen skickades en enkät om arkiv i skyddsrum. Efter sammanställning av enkätsvaren kan det konstateras att det finns många arkiv som är placerade i skyddsrum. Samtidigt framgår det också att planeringen för vad som ska göras när skyddsrummen behöver användas som just skyddsrum är bristfällig.
Förmodligen kommer vi i FALK att återkomma till frågan under hösten. I vilken form vet vi inte än, men håll utkik!

Ett STORT TACK till alla deltagare och föreläsare för ert deltagande i FALK-konferensen!
//Styrelsen för FALK


Bild: unsplash.com, Mark Winkler