FALK årskonferens 22-24 maj 2023 i Sundsvall

Styrelsen är i full färd med att planera för vårens FALK-konferens. Temat för i år är ”Arkiv och kulturarv – igår, idag och imorgon” och kommer att gå av stapeln i Sundsvall den 22 – 24 maj.

Själva konferensen börjar den 23 maj, men traditionsenligt håller vi en ankomstmiddag för de som anländer dagen innan. Ankomstkvällen tillbringas på Svartvik, en dryg mil söder om Sundsvall där vi äter på Herrgården och får ta del av sågverkshistorien på plats.

Själva konferensmiddagen hålls på Knaust – ett av Sveriges mer mytomspunna etablissemang och en självklar del av sågverkshistorien.

Gårdagens, dagens och morgondagens informationshantering

Mellan måltiderna blir det naturligtvis konferens – intressanta föredrag, livgivande diskussioner och samtal mellan oss i professionen. Ambitionen är att fånga arkivet och kulturarvet ur många aspekter; det vi redan förvaltar, information vi hanterar idag och som kommer att bli kulturarv imorgon. Vi kommer även att fundera över hur vårt nya digitala landskap kommer att skapa berättelser om oss och vår verklighet – som tidigare eller på helt nya sätt?

Tips och idéer om föreläsningar?

Har du tips och idéer på föreläsare som borde finnas med i programmet? Välkommen att höra av dig i så fall.

Vi ses på plats i Sundsvall

Konferensen kommer att vara helt analog – efter många digitala seminarier, möten och konferensen är det dags att träffas fysiskt för att nätverka och prata med varandra i samma rum.

Konferenskostnad för medlemmar är 4900 kronor, hotell kan bokas via vår konferenssamordnare till ett bra pris. Anmälan och ett färdigt program kommer att finnas på plats i början av mars.

Till dess: reservera redan nu 22 – 24 maj i era kalendrar – vi ses i Sundsvall!

Med vänliga hälsningar
FALKs styrelse