Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Samrådsgruppen och FALK bjuder in: framtidens betygshantering

fredag 10 februari @ 09:00 - 16:00

SEK 900

Framtidens betygshantering

Den medborgare som har tappat bort sina betyg kan stå inför en kämpig uppgift att försöka få dem tillbaka. Det kan kräva många kontakter med arkiv, skolor och utbildningsföretag. Ibland är det så illa att betygen inte går att återfinna. En enkel sammanfattning av dagens betygshantering: Ineffektiv, splittrad, resurskrävande och rättsosäker. Även om alla institutioner gör sitt bästa är det svårt att svara upp mot medborgarnas behov.

Sedan några år tillbaka har det funnits en löst sammansatt grupp av kommunarkiv som diskuterat en möjlig lösning på problemet kring betygshantering. Arbetet resulterade i en gemensam skrivelse till regeringen sommaren 2021 med förslag på hur den nationella betygsdatabasen Beda skulle kunna användas även av medborgare som behöver nya betygsdokument.

Gruppen bakom skrivelsen till regeringen har även tagit initiativ till en konferens om betygshanteringen tillsammans med Samrådsgruppen för kommunala arkivfrågor och FALK – Föreningen för arkivverksamma inom landsting och kommuner.

Under dagen kommer vi att vrida och vända på rutiner, utmaningar och teknik för en mer rationell betygshantering. Förmiddagen innehåller föredrag om Beda-databasen, standarder för betygsinformation, särskilda utmaningar kring privata utbildningsanordnare etc. Eftermiddagen i grupper i en mer seminarieliknade form – frågor och svar, erfarenhetsutbyte och diskussion.

Detaljer

Datum:
fredag 10 februari
Tid:
09:00 - 16:00
Kostnad:
SEK 900
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.falkarkiv.nu/2022/11/27/samradsgruppen-och-falk-bjuder-in-framtidens-betygshantering/

Plats

Digital konferens

Arrangör

Samrådsgruppen + FALK